Следвайте ни

НА ЖИВО Пловдивчанин открива изложба на Луната

viber icon

Уникална изложба открива днес художникът Моно Петра. Израсналият в Пловдив творец е наредил на Луната 12 свои скулптури. Церемонията по откриването може да бъде видяно прякото излъчване е на Ютуб канала https://www.youtube.com/channel/UCmecoVCOWpIwd0TyOSdz8eg. Експозицията, която е на 384 400 км от Земята, ще бъде показана точно в 11.30 часа българско време.

Имената на скулптурите са Любов, Смърт, Жертвоприношение, Компасът, Скулптура на Езика, Изкуственият интелект, Андрогин, Клоунът, Колелото, Мама, Татко и Айнщайн.

"Тази авантюра с изложбата на друго космическо тяло е най-невероятното нещо, с което съм се захващал през кариерата ми на артист, но е поредната в моя живот. Надявам се да има още много такива, за да споделим духовните приключения в този на пръв поглед луд, луд свят, на който се радваме, когато опипваме с торбичките на пръстите си материални блага като слепци.

Първата тема е тази за любовта. Онази, която ни прави човеци. Любовта, заради която искам мои скулптури да посетят Луната…", разказа Моно Петра.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?