Следвайте ни

На 1 юни: Хлапета носят рисунки в библиотеката

viber icon

Хлапета ще рисуват вкъщи, а в Деня на детето ще могат да занесат творбите си в Детския отдел на НБ „Иван Вазов“ и да подредят с тях импровизирана изложба. Така ще бъде отбелязан тази година 1 юни, докато все още действат ограничения за събиране на много хора.

Първоначално намеренията бяха за малък хепънинг във вътрешния двор на основната сграда на библиотеката и прожектиране на филм за прилепите върху фасада. Този вариант обаче не получи картбланш от Общината. Ще се състои, но на по-късен етап, когато вече можем да събираме децата без притеснения, казаха от Детския отдел.

Малките художници, които решат да рисуват на 1 юни, няма да се явяват организирано, а през целия ден. Така няма да се стига до събиране на деца на едно място. Домакините обещават малки награди, осигурени от партньорите -Асоциация за социална и здравна помощ, СНЦ „Клуб за планинско приложни спортове „Агарта“, книжарници „Мечо Пух“.

Отменената прожекция засега се отлага за 15 юни. Тогава ще има кратка забавна лекция за прилепите от адвокат Крум Сираков, която ще бъде последвана от импровизираното лятно кино по стените на библиотеката. При нужда датата ще се отлага още.

От юли Детският отдел на НБ „Иван Вазов“ планира да стартира и Лятната читалня в Цар-Симеоновата градина. Досега началото бе поставяно още през юни. Отсрочката тази година ще се компенсира с още забавления, които да излязат от рамката на прелистване на интересно четиво под дебелите сенки. Инициативата има нови партньори, което ще позволи по-голямо включване на родителите и работа в групи.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?