71

Мюзикълът „Fame” – вълнуващ, вдъхновяващ, магичен спектакъл

Тази вечер в Пловдив

Днес от 21:00ч. сцената на Лятно кино „Орфей” ще се превърне в арена на танци, музика, актьорска игра и светлини благодарение на Софийски музикален театър. Той ще представи „Fame” - вдъхновяващ, пълен с енергия мюзикъл, който разказва вълнуващите истории на група млади артисти по пътя към славата.

Режисьор е познатият ни от мюзикъла „Семейство Адамс” Петър Одажиев. Той споделя: „Тази година завършва първият випуск на Софийска академия за музикален театър. И днес тези млади хора ще получат първия си голям шанс за изява. 

Мюзикълът е изключително специфичен жанр и затова трябва да има специализирани класове, обучени в него. Това е жанр, който изисква определен подход към трите дисциплини: танц, пеене, актьорство. Всичко трябва да се тренира в определените посоки и да има добър баланс”. 

Хитовият бродуейски спектакъл „Fame” ще се възроди на пловдивската сцена именно с тези млади хора, които завършват своето обучение, като участие в мащабния проект ще вземат актьори от България, Испания, Италия, Словения, Япония. Осъществява се с помощта на Пловдивската опера.

Посланието на спектакъла е: Мечтай и вярвай, че ще направиш велики неща! „Но не забравяй, че славата не е най-важното нещо в живота”, добавя режисьорът Петър Одажиев. 

Действието в мюзикъла се развива в Ню Йорк Сити, в най-старото училище за изпълнителски изкуства - The High School of Performing Arts, което се е помещавало в историческата сграда на 46-а улица в Манхатън, която съществува и днес. Историята разказва за последния випуск на училището: актьори, танцьори и музиканти, чийто живот се проследява от деня на постъпването им до тяхното завършване. Всички те мечтаят и вярват, че ще направят велики неща. А докъде ще стигнат възможностите и мечтите им по пътя към славата, ще разберете тази вечер от 21:00ч. в Лятно кино „Орфей”.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?