49

Музиката на Il VOLO отново ще звучи в Пловдив и Варна през септември

Гласовете им са познати по цял свят и аплодирани от милионни аудитории на четирите континента. Те разнасят красотатата на италианското belcanto и още като деца са излизали на сцена с най-големите звезди на световната музика. Приятели са на България, където обичат да се връщат, а Пловдив помни два блестящи и много емоционални концерта в Античния си театър. Този път след 4-годишно прекъсване тримата италианци ще гостуват отново на варненската публика.

Концертите на IL VOLO с изцяло нова програма ще бъдат на 19 септември 2023г, във Варна, Дворец на културата и спорта и на 21 септември 2023, в Пловдив, Античен театър.

Програмата им ще включва класическите знаменити парчета от 24-годишния им репертоар, емблеми на италианската музика, но и солови изпълнения на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето от световната музикална съкровищница, с които тримата показват поотделно индивидуалността си и разнородните си музикални предпочитания.

Невероятноте им гласове са открити още на 15 години на песенен конкурс и оттогава не спира зашеметяваща кариера на трите момчета от малки градчета в Сицилия и Абруцо. Наричани са наследници на тримата тенори и са пяли в най-големите концертни зали от Европа до Америка, Япония, Австралия и Латинска Америка. Притежават множество златни и платинени албуми, две номинации за Латино Грами и милиони почитатели по цял свят.

През 2015г. грабват голямата награда на Санремо с емблематичната Grande Amore, с която печелят вота на публиката и в Евровизия 2015г. Техни ментори са тримата тенори, в чиято чест и подкрепа издават албума си Notte Magica – A Tribute  to the Tree Tenors с участието на Пласидо Доминго. Следват албумите Musica, 10 Years в чест на зашеметяващата им кариера. Пълнят многократно Arena di Verona, Royal Albert Hall, Radio City Music Hall в Ню Йорк. През 2022г. създават проекта в чест на големия италиански композитор Енио Мориконе и албума Il Volo Sings Morricone – поклон пред филмовата музика, любима на много поколения. С музиката на Мориконе Il Volo гостуваха миналото лято и у нас.

 

Един от запленените почитатели на Il Volo e самият папа Франциск, който притежава в личната си фонотека техните албуми и ги кани да пеят на негови събития – концерт на Коледа в базиликата в Асизи, предхождащ папската меса, на 34-тата Международна среща на младежта в Панама пред 1 милион зрители, на Коледен концерт на площад „Сан Пиетро” по време на пандемията през зимата на 2020г. Il Volo бяха избрани да изпълнят италианския химн пред президента Серджо Матарела на националния празник на Италия на 2 юни миналата година.

 

През 2022г. Il Volo тръгнаха на световното си турне, започнало от препълнената Арена ди Верона. Обиколиха големите градове на Европа, Япония, стигнаха до Австралия и в над 20 града в Америка при напълно разпродадена Radio City Music Hall в Ню Йорк. Накрая триумфираха с три концерта на стадионите в Милано, Торино и Рим. Завършиха годината с емоционален концерт от Светите земи „Il Volo – Коледа в Йерусалим”, излъчван от Canale 5.

 

Концертите на IL VOLO ще бъдат на 19 септември 2023г, във Варна, Дворец на културата и спорта и на 21 септември 2023, в Пловдив, Античен театър. Билети се продават в системата на Eventim.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?