46

Музикалното училище в Широка лъка отбелязва половин век с пищен концерт

Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио Пловдив, [email protected]

Домът на фолклора, както го наричат учениците му, отбелязва тази учебна година 50-годишен юбилей, като кулминацията е по Гергьовден с пищен концерт. „Готвим се с голямо вълнение и голяма доза на чувство за отговорност, защото искаме да представим едно училище, което е вече на половин век“, каза директорът на Националното училище по фолклорни изкуства в Широка лъка Стоянка Тенова.

Музикалното училище е открито на 1 септември 1971 г. Юбилейният концерт е на 7 май и е под мотото „Традиция с поглед към бъдещето“. На 5 май се открива изложбата „50 години Национално училище за фолклорни изкуства“. В нея са събрани много емоционални моменти от развитието на училището. На откриването на експозицията ще бъдат наградени всички участници, участвали в конкурса за стихотворение и есе: „Моето училище, моя сбъдната мечта“. В конкурса участват сегашни и бивши възпитаници на училището от различни випуски. 

„Обявихме учебната 2021/2022 г. за юбилейна и всички наши прояви и изяви са свързани с юбилея. Искаме да представим на концерта най-доброто от художествените състави, от солистите, танцовия състав, оркестъра и хора. Много сме затруднени ​с избора, защото материал​ът е изключително много. Децата също са много развълнувани, защото са приели заниманието с фолклор за своя съдба, като са избрали Националното училище за фолклорни изкуства - Широка лъка“, каза Тенова.

Тя е учител в Музикалното училище от 1985 г. и повече от 10 години е преподавала пиано, а повече от 25 години е директор на училището. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?