Следвайте ни

Музикално пътуване в космоса и фолклора

viber icon

Третият албум на Мирослав Иванов - "Little Alien", ще бъде представен тази вечер в "Bee Bop Café", като премиерата е част от национално клубно турне.

Докато първият албум - "Directions", е поглед към различните музикални посоки, вторият - "Circus", е завръщане към детството, третият представлява поглед нагоре към космоса, където освен планети и срещи от третия вид намираме и български фолклорни елементи.

Албумът съдържа 8 композиции, които са коренно различни като музикални хрумки, защото и в този албум Миро запазва стила си на "нямане" на стил.

Музикантите, които участват в албума, са: Evden Dimitrov (бас), познат на българската сцена като басист на DAYO, Funky Miracle, Прея и други, Stefan Goranov (барабани), познат от участието си в многобройни джаз колаборации и групата си GoraFunk.

В две от парчетата се вплита и импровизаторският талант и вълшебен тембър на кавала на Живко Василев от "Outhentic", а в други две, включително и далото заглавие на албума "Little Alien", чуваме неподражаемия бийт бокс на Skiller. Освен като басист и аранжор Евден Димитров има и композиторско участие в албума.

Миро отдавна е сочен като един от китаристите в България с фино и многопластово отношение към китарата и композицията. Има поп, рок, фюжън и джаз проекти. Соловите му албуми обаче нямат стилово ограничение. Основната идейна линия винаги е била свързана най-вече със свободата на въображението.

Тази вечер на сцената на "Bee Bop Café" заедно с Мирослав Иванов и неговата китара ще излязат и музикантите Евден Димитров - бас, Стефан Горанов - барабани, а специален гост е Димитър Горчаков - синтезатори.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?