Музикалният театър идва с другия си голям хит на Античния - „Цигулар на покрива”

Спектакълът се играе за първи път на открито

След големия успех на „Фантомът на операта” на Античния театър в Пловдив Музикалният театър гостува на същата сцена с другото си хитово заглавие – мюзикъла „Цигулар на покрива”. Датата е 15 септември от 20:00 часа. Билети се продават в в мрежата на Еventim.bg и на касата на Античния театър в деня на спектакъла.

Още с появата си „Цигулар на покрива“ се превърна в събитие за родната музикална сцена. Журналисти и критици се надпреварват във възторжените си отзиви за него: „Нещо хубаво се случва в Музикалния театър – нарича се „Цигулар на покрива”; „Новата българска постановка на мюзикъла на Джери Бок и Шелдън Харник кара публиката да се смее, да си тананика и да плаче едновременно. Аплодисментите са за цялата трупа на Музикалния театър – солисти, хористи, балетисти и музиканти”. Суперлативите за постановката не спират: „Това е спектакъл, който не само ще обикнете, но и задължително трябва да видите!“

Постановката е дело на големия театрален режисьор Небойша Брадич от Сърбия, сценограф е Миодраг Табачки, художник на костюмите - Исидора Молес, хореограф - Анна Пампулова, хормайстор - Людмил Горчев, асистент-режисьор - Александър Мутафчийски, координатор на проекта и адаптация на декора - Пеньо Пирозов.

„Има нещо символично в това мюзикълът „Цигулар на покрива”,който е затрогваща история за прогонването от  дома, за любовта и семейството, да бъде изигран на Античния театър в космополитния Пловдив, където от векове съжителстват представители на различни етноси и религии” – убедена е Марияна Арсенова, директор на Музикалния театър. На сцената на Античния театър в родния си град тя ще изпълни една от водещите роли в мюзикъла - на Голда. В главната роля на Тевие се въплъщава доайенът на Музикалния театър Христо Сарафов. 

Участват още солистите: Илиана Генева (Цейтъл), Теменужка Трифонова (Ходъл), Елица Красимирова (Хава), Петя Андасарова (Шпринце), Лидия Иванова (Биелке), Людмила Козарева (Йенте), Владимир Грудков (Мотъл), Юлия Маринова (Шандъл), Александър Панайотов (Перчик), Лъчезар Лазаров (Лазар Волф), Стефан Петков (Мордча), Румен Григоров (Равинът), Пеньо Пирозов (Мендел), Кръстан Кръстанов (Аврам), Никола Кабрузов (Нахум), Светлана Иванова (Баба Цейтъл), Олга Михайлова (Фрума Сара), Сердикий Попов (Юсъл), Николай Борисов (Полицейски началник), Георги-Маноел Димитров (Федя), Денко Проданов (Саша), Алексей Римша (Приятел на Саша. Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. 

„Цигулар на покрива” е смешен и в същото време тъжен разказ за едно общество, което дори в нещастието запазва своите устои и намира смисъл да прославя и да се радва. Режисьорът Небойша Брадич определя жанра на мюзикъла като „трагична комедия”. „Основната тема в него е за усилието да се приспособяваш към света, който много бързо се променя и да се опиташ да останеш верен на себе си” – казва Брадич. „Светът не е лесно място за живеене и безнадеждността на много от хората буди отчаяние. Но не светът е отчаян, а нашият отговор към света, може да бъде такъв. По-добре е да се противопоставим, а затова са необходими и смелост, и памет”. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?