49
Следвайте ни

Музика и дизайнерско дефиле в Дните на младото вино

viber icon

Седмицата на виненото дефиле ще бъде открито с наздравица от музика и мода. Проектът „Fashion Cheers” обединява талантливи дами - творци и вдъхновителки. Запазена марка на артмениджърите Снежана Павлова и Виделина Гандева е „артдефилето”. То ще се проведе днес от 18 часа в Културен център „Тракарт“.

Fashion Cheers се състои от 2 части - облеклата от „Съвременните приказки, бродирани с българска шевица” на Диана Чолакова и луксозните текстилни аксесоари на Спаска Георгакева с марката „Ascenionfelt”. Втората част ще премине на фона на живите изпълнения на пловдивското сопрано Денислава Станева.

Денислава Станева е сценичен изпълнител и жена, отдадена на чудесата на съвременната опера като жива форма на изкуството. Имала е концерти в Италия, Полша, САЩ, Румъния, Турция. Денислава е първият оперен изпълнител, който е обработил българска фолклорна песен с оперен глас и подход.

Диана Чолакова е известна в България като журналист, а извън пределите на родината приема много други лица и умело съчетава няколко бизнеса едновременно - моден дизайнер, психолог, лайф и бизнес коуч, треньор за личностно развитие, предприемач и бизнес стратег. Най-голямата страст на Диана е модният дизайн. Тя ръчно изработва своите бижута, аксесоари и дрехи на една и две куки и вплита в тях своята любов и носталгия към родната България. Творенията си нарича „обличащо се изкуство“ и те се продават в различни континенти: в Северна и Латинска Америка, Европа, Азия, Австралия.

Спаска Георгакева е млад български дизайнер, интересите на която са насочени изцяло към нетъкания текстил. Това е изключително стара техника за работа с вълна, наричаща се мокро плъстене.

Всички места и събития, които можете да посетите в Пловдив днес - на spravochnik.marica.bg - най-добрия гид под тепетата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?