Морето вдъхнови Константин Анастасов за последната му изложба

Черно море и красотите на Царево вдъхновиха пазарджишкия художник Константин Анастасов да направи поредната си изложба. Произведенията му са подредени в галерия "Арт форум", а официалното откриване бе преди дни. Озаглавил съм я "Морето - рисунки и талисмани", разказва Анастасов. Талисманите са родени от суеверията, че отклоняват злите сили и дават спокойствие, радост и здраве на този, който ги притежава. За мен морето е респектиращ жив организъм и всеки, който притежава картина или талисман от тази изложба, ще има в дома си късче от него, което ще внесе доброта и светлина в дома, допълва Анастасов.

Идеята за експозицията се ражда на масата в едно бистро в курорта Царево. Своеобразно мото пък са мисли на Христо Фотев и Ърнест Хемингуей. Бургаският поет казва, че "Морето е най-голямото събитие", а американецът отсича, че всичко, което е далеч от морето, е провинция.

СИМВОЛИТЕ

В картините на Анастасов отсъстват образи на хора. Смятам, че ние, хората, разчитаме грешно знаците на морето и действаме по-скоро разрушително, като нарушаване природните закони, обяснява художникът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Добри Петров

Добри Петров

26.10.2009 | 22:13

Канстантин Анастасов от години наред ви предлага липси на адекватни рецепции. Заятова си и остана такъв -Константин Анастасов

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?