49

Моден корифей показва 8 омагьосани души на Главната

Мартин Джачков, един от най-модерните ни художници, идва с две изложби в Пловдив, като първата ще бъде открита довечера пред сградата на БНБ на малката Главна. Заради жегите откриването няма да е официално.

Творецът от Ловеч, който е създател на модната марка „Джачков” във Франция, ще покаже свои колажи на големи винилови платна. 

Втората му изложба ще бъде открита на 19 септември в Цар-Симеоновата градина пред фонтана на Деметра. Тогава ще бъде и официалното откриване с присъствието на Мартин Джачков. 

Името на експозицията е „Омагьосана душа“. Той показва осем нови портрета за първи път пред публика. Мартин Джачков е майстор на поетичния колаж.

Сам измисля техниката си. В момента твори в Париж, но е завършил пластични изкуства в град Монпелие. 

В цяла Франция има само 4 подобни класа, за всеки от които ежегодно кандидатстват по 25 000 души. Мартин е бил един от 20-имата, които са приети. 

В Монпелие създава своя марка - "Джачков", която е съществува 4 години. Сред клиентите му е била Летисия Холидей - бившата съпруга на покойната френска легенда в рокендрола Джони Холидей. 

От 2016 досега Джачков е направил над 180 колажа в най-трудния жанр на изящното изкуство - този на портрета. Понякога някои колажи изискват повече от 200 часа, за да бъдат създадени и завършени, а всеки съдържа между 500 и 4000 парченца хартиени образи. 

Още интересни събития в най-добрия гид за Пловдив - https://spravochnik.marica.bg.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?