3906

Младите таланти на ВГ „Бамбини“ донесоха в Пловдив най-голямата награда от фестивал в Чикаго

Вокална група „Бамбини“ към ЦПЛР ОДК – Пловдив помете конкуренцията и се завърна с най-голямата награда от II- рия Международен фестивал за детски и юношески пиеси и песни „Децата на България“, който се проведе през 30 – 31 март 2024 в център „Малката България“ в  Чикаго, САЩ.

Пловдивските млади таланти взеха наградата за цялостно представяне в категория „Музика“, което се изразява в изпълнение, текст, музика и аранжимент. В своето представяне „Бамбини“ впечатлиха с избора на авторски песни, атрактивно многогласно изпълнение и изумителна оригинална сценична визия.   

Фестивалът бе официално открит от Генералния консул на Република България в Чикаго - Светослав  Станков, а в специална видеовръзка, обръщение към участниците направи актьорът Димитър Маринов  - първият български актьор, качил се на сцената на Оскарите. Участниците бяха приветствани и от Бойко Антонов – създател на фестивала, и Живка Бубалова –Директор на „Малко българско училище“, Чикаго.

В съпътстващата програма ръководителите на формацията Снежана и Димитър Доневи проведоха майсторски клас с децата на „Малко българско училище“, а участниците във фестивала осъществиха  среща с продуцента на филма „Петя на моята Петя“ – Ники Урумов.  

След феноменалното си представяне, "Бамбини" получиха и официална покана да открият джаз концерта на младите таланти на ZHIVKO ZHEKOV QUARTET. Концертът бе значимо музикално събитие, а изпълненията на младите артисти силно аплодирани и извикани на бис. Вокалната формация представи свои авторски разработки, а за финал предложи на публиката нов многогласен прочит на популярната песен „Една българска роза“.

В края  на своето турне  в Америка „Бамбини“ посетиха Посолството на България във Вашингтон, където бяха лично посрещнати и приветствани от Н.Пр. г-н Георги Панайотов. Там, заедно с децата от детска театрална школа в Кипър „Храмът на Мелпомена“, представиха свои изпълнения, част от които включени и в конкурсната програма на фестивала.

„Бамбини“ се завърнаха в страната ни изключително удовлетворени от представянето си, от добрата организация и топлото посрещане в Чикаго. Те са убедени, че новите запознанства и връзки ще отворят нови хоризонти за бъдеща реализация на формацията.

Пътуването на ВГ „Бамбини“ за участие в II Международен фестивал за детски и юношески пиеси и песни „Децата на България“ в Чикаго е подкрепено от Община Пловдив по програма „Мобилност“ и е част от Културния календар на града.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
yellowdixie

yellowdixie

12.04.2024 | 19:23

Тези кaпсyли спacиxа бpака ни и напpавиxа ceкcа ни стpастен и дълъг със здpав щpанг, яpки оpгазми и дpуги плюcове. И двaмата сме щаcтливи, че опитаxме тoвa нeщо и вcички съвeтваме да го опитaмe, кyпиxме го тyк:---- https://e.vg/alman

Отговори
0 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?