46

Младен Влашки ни води по стъпките на Димитър Димов и Шнитер

В четири нови духовни маршрута ще могат да участват гостите на града през септември. Проектът е продължение на „Литературни пътешествия в Пловдив“ на издателство „Летера” по време на Европейска столица на културата и на маршрутите, които бяха организирани през следващите три години. 

Първият маршрут е на 10 септември от 10 часа и ще бъде воден от доц. д-р Младен Влашки. Той е посветен на литература, театър и музика и на него гостите ще обиколят „Петното на Роршах”, галерия „Arsenal of Art“, галерия U P.A.R.K., радио Пловдив и „Тракарт”. В маршрута ще участва и актьорът Петър Тосков.

Вторият маршрут ще е на 17 септември от 11 часа и ще стартира от Балабановата къща. Той е посветен на изобразителното изкуство и негов водач е проф. д-р Галина Лардева. Тя ще запознае гостите си с творчеството на участниците в Есенните изложби.

Д-р Стефан Шивачев ще е водач на третия и четвъртия духовен маршрут, които ще са на 25 септември и на 1 октомври. Те ще тръгват от сборен пункт „Седмото тепе” до Римския стадион и Дондуковата градина.

Първият маршрут е посветен на литературата и историята. Той ще разкаже на гостите си за кафене „Кристал”, къщата, в която е творил Димитър Димов и паметника на архитекта Йосиф Шнитер на Гроздовия пазар.

Последният маршрут е на тема „Когато Пловдив бе столица”. Той разказва за историята на създаването на Дондуковата градина, сградата на музея на Съединението от архитект Пиетро Монтани и различните чужденци работили в града. Проектът е финансиран от Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Още за събитията в Пловдив четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?