Младен Влашки и Галя Лардева водят новите Духовни маршрути в Пловдив

Литературният критик Младен Влашки и проф. Галина Лардева ще водят пловдивчани и гостите на града по новите „Духовни маршрути в Пловдив”, които организира издателство „Летера”.

Четирите обиколки са посветени на литературата и изобразителното изкуство. Първият маршрут стартира на 18 септември от 10.30 часа пред къща „Ламартин” с водач Младен Влашки.

С него ще тръгне и актьорът Петър Тосков. Маршрутът ще съчетае различни пловдивски места и техните литературни образи.

Участниците в духовния маршрут ще минат по ул. „Княз Церетелев”, "Хемус" и покрай Античния театър ще стигнат до двора на църквата „Света Богородица”. Така ще припомнят „Фаустино” на Недялко Славов, „Хълма” на Димитър Кирков и „Тераса на Иван Теофилов.

Маршрутът ще продължи покрай площад „Джумая”, бившия клуб „Кристал”, ул. „Цариброд” и „Христо Г. Данов”.

Всяка една от тези локации е свързана с известно произведение Иван Вазов, Захари Стоянов, Йордан Велчев и Георги Райчевски.

Следващият духовен маршрут е на 19 септември от 11 часа и той е свързан с Изобразителното изкуство. Негов водач от Балабановата къща ще е проф. Галина Лардева.

Той ще представи по традиция тазгодишното издание на Националните есенни изложби, в които участват девет автори в дворовете и къщите на Стария град – Балабанова къща, къща Хиндлиян и Постоянната експозиция Мексиканско изкуство.

Следващите духовни маршрути ще са на 25 септември и 2 октомври.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?