71

Млада поетеса оглави топ 10 за най-четени произведения

Стихотворението „Дали?“ на младата поетеса Кристина Въчкова оглави топ 10 за най-четени творби в пловдивския многоезичен сайт за литература Plovdivlit за 2023 година. 

Кристина Въчкова е родена през 2004 г. в Пловдив. Ученичка е в Хуманитарна гимназия ,,Св. Св Кирил и Методий’’ – XI клас. Посещавала е курсове по Творческо писане и Практики на съвременната философия в Модерна академия на изкуствата ,,Синдикат’’. Пише поезия и проза, а интересите й са насочени в областта на философията и изкуствата. 

Сред най-четените и произведения спадат също стихотворенията й „Далекогледство“, „Безименна“ и „Делириум“,разказите  „Сметище за души“ и „Синята фея“. 

Втора след нея е младата писателка Летисиа Меретева с разказа „Немил от улица „Победа“. 

Летисиа Меретева е родена в Пловдив през 2004 г. и се занимава с поезия и проза от 2018 г. Разказът "Немил от ул. "Победа" е написан по време на творческия семинар в Равда това лято, организиран от фондация "Стоил Куцев - Даскала".

Летисиа посещава клуб за творческо писане към ЕГ „Пловдив“ (бившата Английска гимназия) и участва в ежегодния литературен конкурс към фондация „Стоил Куцев – Даскала“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
aaa

aaa

27.11.2023 | 21:26

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук-==----> http://gg.gg/blumag

Отговори
1 0
Абее

Абее

27.11.2023 | 20:22

Абе тва да не е Кристиянка Костова?

Отговори
4 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?