Млада художничка представи България във Флоренция

Талантливата художничка от Пловдив Даниела Драганова пожъна успехи със самостоятелна изложба, подредена в града-люлка на изкуството - Флоренция.  21-годишната Даниела показа 22 свои творби от 12-ти до 20-ти февруари в галерия „Виа Ларга" в центъра на Флоренция. Официалното откриване на изложбата събра на едно място много италианци и българи, обединени от любовта към изкуството. В препълнената галерия представяне на творчеството на Даниела Драганова направи г-жа Мариалуиза Стринга - президент на Център ЮНЕСКО във Флоренция, президент на италианската федерация на клубовете на ЮНЕСКО, член на световния изпълнителен съвет на ЮНЕСКО и почетен президент на Европейската федерация.

Изложбата се състоя по покана на почетния консул на България за областта Тоскана Алесандро Бузони, който полага изключителни грижи за развитието на културните взаимоотношения между Италия и България. До картините на Дани бяха изложени произведенията на италианската скулпторка Грациела Бомбардиери.

Талантливата Дани показа пред публика както красиви български пейзажи, така и своите представи за древния Филипопол. В платната художничката пресъздава вижданията си за това как Пловдив е изглеждал преди 2000 години по време на Римската империя. Особено развълнувани и горди от изложбата на 21-годишната Даниела Драганова бяха българите, живеещи във Флоренция, които обсипаха художничката с цветя и се редяха за автограф. Те споделиха очарованието си от таланта на пловдивското момиче и от факта, че картините й бяха представени в люлката на световното изкуство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?