Мъжки русалки плуват в галерия „Възраждане”

Бургаският художник Николай Ангелов - Гари готви най-веселата от години изложба в галерия „Възраждане”. Тя ще бъде открита на 7 юли от 17 часа. В нея са показани весели фигури по бельо и бански в един ретростил. Гари е нарисувал като акварели и серия доста хумористични мъжки русалки. Героите, макар и всичките с наднормено тегло, напомнят с нещо на безтегловността на пловдивския айляк. Художникът е родом от Карлово, но от години живее в Бургас. Чувството му за хумор е силно и много от образите стоят шаржово. Има дори лека еротичност в платната.

Николай Ангелов - Гари е познато име в Пловдив. Само във „Възраждане” това е четвъртата му изложба. Макар и толкова весела тя носи сериозното име „Център“. В 18 часа във вторник в двора на галерията Краси Алексиева ще приветства гостите и ще представи автора. Изложбата е разнообразна и като рисувателни техники, и като образност и размери. Има и миниатюри с размери 10 на 10 сантиметра.

Гари е роден през 1978 година в Карлово.  През 2003 г. завършва ВТУ “ Св. св. Кирил и Методий”, Велико Търново. Член на Дружеството на бургаските художници. От 2012 г. е член на Б.И.С. (Българско иконографско сдружение). Има осъществени 16 самостоятелни изложби. През 2014-а получава наградата на Съюза на българските художници за млад автор на биенале „Бургас и морето“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дори на рисунка

Дори на рисунка

06.07.2020 | 12:12

Изглеждат добре, затова всички етноси напират да ги видят...!

Отговори
0 0

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?