49

Мисис Европа с признание от президентството за родолюбива кауза

В сцена на красотата и таланта се превърна снощи зала "Съединение" на Историческия музей в Пловдив. Културното средище събра стотици гости и участници в концерта-спектакъл по проект на носителката на Плакет за заслуги към Република България - Мисис Европа Манита Вартан, и народната певица Ваня Вълкова, която е и вокален педагог.

В събитието взеха участие даровитите деца на музикална школа "Фолклорно бъдеще", вокалната група към НУМТИ “Добрин Петков” в Пловдив, детска градина "Щастливо детство" и деца от цялата страна. Мисис Европа получи Поздравителен адрес от началника на кабинета на президента Румен Радев и лично от областния наместник на парламента в Пловдив. Освен че прослави България по света, Мисис Европа развива нестихваща дейност с образователна и възпитателна насоченост, като редовно създава мероприятия с лични средства и с помощта на дарители. 

Тазгодишният спектакъл бе подпомогнат от школата по фолклорно пеене "Фолклорно бъдеще" - Пловдив, а концерта откри самата Ваня Вълкова на живо заедно с малката Елизабет Армен, облечена в българския триколъор. 

Голямата звезда на вечерта беше изпълнението на победителката в Гласът на България - Надежда Ковачева, а по-късно на сцената се изяви и дуетният ѝ партньор Стойко Шопов.

За финал всички деца, участвали в концерта, изпълниха българския химн.

Мисис Европа Манита Вартан бе и водещ на събитието. Тя изненада за пореден път своите фенове с артистична декламация на поемата “Опълченците на Шипка”. 

Проектът е поредната благородна кауза от претоварения ѝ график и е с тенденцията да се превърне в ежегодно събитие. "Основната ни цел е да подпомагаме млади таланти и да насърчаваме изграждането на ценности", коментира за "Марица" Манита Вартан.

 

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?