3906

Мирослава Кацарова с нова концертна програма, посветена на музика от черно-белите филми

През последните десет години джаз певицата Мирослава Кацарова се отличи с необикновените и разчупени концертни програми, които създава ежегодно. Нейните проекти се отличават със специфичен музикален материал, нова звучност, силни, умни аранжименти, разказани истории.

Paloma, както е заглавието на тазгодишната поредица от концерти, се появява след  Singin’n’Swingin’, Desafinado, April In Paris, Cinema, Blue Moon Songs Of Billie Holiday, The New Standards, Electronic Dreams, Bluetronic и „Като в картина на Шагал“.

Особено важен акцент в този своеобразен музикален, но и филмов разказ, който предстои в Пловдив и София ще бъде преработката на познатите стари латино песни. Оркестрациите за струнния квартет са неконвенционални в съзвучие с типично джазовата рехармонизация, силно подчертана от класическото джаз трио: пиано, бас, барабани.

С новите аранжименти на пианиста Мирослав Турийски ще се приготвим да изпратим старата и да посрещнем новата година на 28 декември от 21:00

ч. в Bee Bop Cafe, Пловдив (билети на място с предварителна резервация) и на 12 януари от 19:30 ч. в Софийска градска художествена галерия (билети в мрежата на Eventim).

„Тиха и сладостна носталгия по черно-белите филми на XX век, по техния саундтрак и естетика, по наивните им, но автентични настроения – това е фокусът на новата ни концертна програма. В програмата съм подбрала песни с фини препратки към магическия реализъм на латиноамериканската култура като Cucurucucu Paloma, Samba de Bencao, Manha de Carnaval (Black Orpheus), Desafinado, Amapola, Mas Que Nada, Dindi и още други.“, разказва Мирослава Кацарова.

С нея на сцената ще бъдат още Мирослав Турийски (пиано), Младен Димитров (барабани), Александър Леков (бас) и струнен квартет Perfect – Ивелина Христова и Диляна Давидова (цигулки), Мария Венкова (виола) и Антоанина Юрганджиева (виолончело).  

Двата концерта се осъществяват с подкрепата на Министерство на културата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?