Миро отива на „Евровизия", пловдивчанката Веси Бонева във финалната петица

Миро ще представя България на „Евровизия" в Осло догодина, след като събра най-много гласове от допитването на БНТ до изявени композитори, аранжори, поети, музикални педагози и представители на артистични съюзи. Изпълнителят на „Губя контрол „ получи 10 гласа в оспорваната конкуренция на Поли Генова - певицата, която остана втора на миналогодишната надпревара. Отварянето на пликовете с предложенията стана в предаването „В неделя с..." на Димитър Цонев, за да се гарантира пълна прозрачност при избора.

След миналогодишните скандали, БНТ, като организатор на националния подбор на песен, тази година прие нов регламент. 51 музикални специалисти и институции дадоха писмено своето предложение кой да представя страната ни, която ще участва за шести път в престижната надпревара. От пликовете изскочиха невероятни предложения като Лили Иванова, дует „Ритон", The Unic Voices, а китаристът Иван Лечев бе посочил изгората си Жени Александрова. Изборът на „24 часа" паднал върху Слави Трифонов, което Марта Вачкова - поканена за коментар в студиото, определи като срам за вестника. Пловдивчанката Весела Бонева събра равен брой гласове, заедно с Лили Иванова, Елица и Стунджи и Мария Илиева. Един глас имаше и за група „032". Само веднъж се срещна и името на Графа. „Ами той сам пише текстовете и музиката за песните си. Защо им е да го предлагат, като няма да блеснат покрай него. Същото се отнася и за фолк дивите", коментираха журналисти в студиото, поканени при отварянето на пликовете.

Водещият Цонев получи потвърждение от Миро, че е съгласен да се нагърби с тежката задача да пее на „Евровизия" след директна връзка в ефир. БНТ като продуцент ще възложи на пет различни екипа да напишат пет песни в различни стилове, за които зрителите ще гласуват по телефона и с SMS. Това ще стане в 60-минутно шоу на живо.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?