Следвайте ни

Мина Карагьозова с 3 награди от международен литературен конкурс

Хасковската поетеса и писателка с отличия за стихотворение, есе и разказ

viber icon

Хасковската поетеса и писателка Мина Карагьозова спечели 3 награди от международния литературен конкурс “Небесни меридиани”. Отличията са за стихотворение, есе и разказ.

Организатор на конкурса е Весела Сели Райчинова.  Литературната надпревара се проведе в дните на международния фестивал „Българска душа на Святата земя” в израелския град Бат Ям. Конкурсът е бил анонимен, а участниците са били разделени в три възрастови категории и оценявани от международно жури.

Хасковската писателка има две втори награди - за стихотворението си “Обетована земя”и за разказа “Бягащият човек” и една трета за есето си“ Моето усещане за Пловдив”. Това си е личен рекорд за Карагьозова, която за пръв път има три отличия от един конкурс.

Поетесата ще бъде и част от делегацията, която ще отпътува за побратимения град Шатура през август. Там тя ще бъде представител на творческата интелигенция на града ни. Ще представя разказа си “Мандолината” в оригинала, който е на руски сподели Карагьозора. Тя ще занесе и книги на различни автори от Хасково.

 Многобройни признания в творческата кариера през годините

Мина Карагьозова e родена в Хасково. Завършила е Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” със специалности  “Руска филология” и “ Английски език и литература”.  

Член е на Съюза на българските писатели, на Славянска литературна и артистична академия и на Международната асоциация на писателите и публицистите.

Писателката е била удостоена с много награди през годините. Тя има литературни отличия от националния поетичен конкурс в Благоевград през 1993 г., конкурса на радио “Веселина” от 2004 -а, областния конкурс за поезия – Димитровград през 2006-а,  а през 2008 печели и наградата на КДК - Хасково.

Носител е на „Сребърно перо на Русия” и на "Златно перо на Русия” . Спечелила е награди още от националния поетичен събор “Доброслов’12” и националния конкурс за религиозна поезия „Под манастирската лоза". Има медал "М.Ю. Лермонтов" от Московската организация на Съюза на писателите на РФ през 2014 г.  Финалист е на международния конкурс “Мгински мостове”- 2016.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?