Следвайте ни

Милен Кукошаров и Веселин Веселинов-Еко представят новия си албум тази вечер в Пловдив

viber icon

Дуото музиканти Милен Кукошаров (пиано) и Веселин Веселинов-Еко (контрабас), познати и като Das Weltschmerz DueTT, ще представят втория си албум "Consequences" на сцената на Bee Bop Cafe. Концертът ще се проведе тази вечер, от 21:00 часа, при спазването на всички противоепидемични мерки.

В програмата са включени и композиции от първия им албум, както и някои музикални изненади. Милен и Веселин наблягат на джаз звученето. В пиесите си включват и импровизации върху прочутите „Гносиени“ и „Гимнопедии“ на Ерик Сати. В „Consequences“ освен произведения на Сати и Рахманинов, са включени четири авторски композиции.

Дуото е участвало в концерти на престижни сцени като Piano Extravaganza, Благоевградския Blues & Jazz fest, „Джаз на село“ – Камен бряг, Фестивала на изкуствата „Аполония“, „Пловдивски камерни срещи“ и други. Имало е турне и в Южна Корея.

Милен Кукошаров е роден в Пловдив през 1978 г. Завършва Музикално Училище „Добрин Петков“ със специалност пиано. Още тогава печели националния конкурс за млади инструменталисти „Светослав Обретенов“. Продължава образованието си в Националната музикална академия в София. Прочут с виртуозните си импровизации, Милен Кукошаров е един от най-търсените и най-известни изпълнители в България.

Веселин Веселинов – Еко е български музикант, бас китарист, контрабасист и композитор. Започва кариерата си през 80-те години на XX век, като преминава през различни формации в разнообразни стилове. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?