49

Михаела Филева е Есмералда в "Парижката Света Богородица"

Певицата Михаела Филева ще направи своя голям сценичен дебют в рок операта „Есмералда-Парижката Света Богородица”, която ще се играе на 4 април от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов”.

Постановката е на Старозагорската опера и световната й премиера е през 1998 година с музиката на Рикардо Кочанте. Още тогава влиза в книгата за рекордите „Гинес” за брой поставени представления.

Михаела Филева участва за първи път в мюзикъл. „Между колегите и мен има огромна eнергия, работим с желание и любов и съм сигурна, че този наш плам ще стигне до публиката“, казва Филева.

Спектакълът е дълъг два часа и в него има сола, дуети и терцети.

Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група е на Людмил Горчев. Либретото е написано от Люк Пламондон.

Романът е най-известното произведение на Виктор Юго и една от най-четените книги във Франция. 

Борис Тасков ще бъде в ролята на Квазимодо, Николай Моцов - в ролята на Грeнгоар, а Денис Иванов  - в ролята на Фроло.

На сцената ще излязат оркестър, рок група, хор, балет, деца от Детско-юношеската студия на старозагорската опера и представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”. Режисьор на спектакъла е Виолета Горчева, а диригент Владимир Бошнаков.

Автор на сценографията и на костюмите е Денис Иванов. „Единствените елементи, които илюстрират директно църквата са голямо изображение на скърбящата мадона – статуя на Богородица от катедралата на Барселона, създадена през 1920”, казва Денис Иванов. Костюмите са съвременни в стила на отминалия 20-ти век.

Цените на билетите са 20, 25 и 30 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?