Следвайте ни

Мичо Димитров пак показа своя свят от цветове 

viber icon

Световноизвестният цигулар маестро Мичо Димитров, концертмайстор на Държавна опера Пловдив, откри снощи нова изложба живопис за 65-я и с рожден ден. Експозицията е подредена в галерия „Савов“ и носи заглавието „Проблясъци и притихнал свят“. 

Маестрото показа първите си живописни творби преди 7 години. Тогава направи първата си изложба в Пловдив и на нея показа различни пейзажи и сгради от Холандия. Сред тях имаше и църкви и параклиси от Гърция и България.

И в сегашната изложба се виждат арки и сводове на катедрали.

Зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов му поднесе луксозен албум на издателство „Летера“ - „Пловдив – древен и жив“, книгата на Димитър Пампулов „Златю Бояджиев – виденията на великия майстор“ и диск с църковна музика. 

Маестро Мичо Димитров навърши 65 години на 20 май. Датата е емблематична за пловдивското изкуство – на нея са родени живописецът Димитър Киров и скулпторът Цвятко Сиромашки.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?