49
Следвайте ни

Майсторка на икебана реди есенна приказка

viber icon

Майсторката на икебана Мирослава Иванова-Хосен показва изложба с 20 специални есенни аранжировки в Дома на културата „Борис Христов”. Откриването на „Есенна цветна приказка” ще е онлайн, за да се спазят противоепидемиологичните изисквания. Изложбата е дело на столичното студио Miracle Ikebana.

„Разгръщаме идеята си икебаната да е свързана с различните сезони. Сега ще използваме есенни листа и растения. Есента е осеян с топли багри сезон и да твориш икебана, сега е прекрасно”, обясни Мирослава Иванова за „Марица”. Преди това тя направи „Зимна цветна приказка” и „Лятна цветна приказка”. Майсторката нареди сама икебаните си ден преди откриването им.

След изложбата "Зимна цветна приказка", която заплени много посетители, Miracle Ikebana продължава своята концепция за сезонни изложби, които следват един от принципите на икебана - да се работи предимно със сезонни цветя. Мирослава Иванова-Хосен е преподавател 3-та степен от школата Sankyu Shihan. Дадена й е от мастър инструктор в централата на Согецу - Сумура сенсей. Самата Мирослава Иванова-Хосен е завършила инженерство, а след това и Международни икономически отношения.

Изложбата е в подкрепа на дейността по програма "Наследство на Европейска столица на културата" и се осъществява с подкрепата на фондация EU-Japan Fest.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?