Следвайте ни

Майсторка на икебана показва "Зимна приказка" в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Зимна приказка от 22 композиции японска икебана ще покаже в Пловдив една от водещите ни майсторки по икебана Мирослава Иванова – Хосен сенсей.

Столичанката е учила това древно изкуство в Токио. Занимава се активно с икебана от 9 години и има голяма школа в София.

Изложбата „Зимна приказка“ ще продължи от 28 до 31 януари на втория етаж от Временната експозиция на ДХГ на ул. „Александър I“ №15.

„Цветята, които ще използваме са съобразени със сезана и ще може и две седмици да се запазят. Използваме хризантеми, амарили и клони – търсим по-издържливи растения.

Те се обработват по-дълго време, когато са за изложби“, каза за „Марица“ Мирослава Иванова – Хосен сенсей. Творци в изложбата са сенсей Мирослава и нейните ученици.

Ще бъдат показани 20 традиционни икебана композиции. Освен тях ще бъдат изработени и две по-големи.

„Изложбата е наречена „Зимна приказка“, защото целта ни е да създадем настроение сред хората“, подчерта майсторката на икебана.

Концепцията за изложбата "Зимна цветна приказка" е създадена от Miracle Ikebana с цел да въведе в приказния свят и красотата на икебана.

През май 2019 година Студиото Miracle Ikebana гостува в Пловдив за Европейска столица на културата. Тогава с столичанката идва в Пловдив с учителката си Сумура Сенсей.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай