Следвайте ни

Майстор прави вълшебни играчки в "Стамболян" СНИМКИ

viber icon

Къщата на Верен Стамболян /постоянната изложба на Димитър Киров/ в Стария град се превърна в работилница за стъклени коледни украшения. Всяка събота от днес до септември в нея ще работи пред погледите на всички майсторът на духано стъкло Иван Станев.

Десетки деца с родителите си минаха през магическата работилница.

Проектът му е част от програмата „Наследство“ на фондация „Пловдив 2019“. „Ще започваме в 9 сутринта е ще работим до 16 часа. Всеки може да участва в уъркшоп и сам да изработи нещо свое“, обясни за „Марица“ майстор Иван. 

Ателието е му е на приземния етаж на къща „Стамболян“.

Помага му съпругата му Снежана Станева, която демонстрира на децата как може да бъде декорирана една стъклена коледна играчка. 

Ателието ще продължи до септември. Очаква да се запишат ученици. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Юлия

Юлия

12.06.2021 | 16:46

Дано просъществува и за Нова години да си имаме истински стъклени играчки, а не тези кичозни китайски. Някой ще каже, че са скъпи. Просто истинската стока струва пари. Всяка година може да си купуваме по 1-2 и не е необходимо да кичим като луди.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?