Следвайте ни

Майстор на графиката показва моментни състояния в "Капана"

viber icon

Създателят на първата у нас галерия за графично изкуство Grafikart – Людмил Георгиев, открива изложба в галерия „Капана“ на на 11 май. Това ще първата самостоятелна изложба на прочутия график в Пловдив.

В арт средите той е известен като един от най-големите експериментатори в жанра и творбите му са смятани за уникати.

Людмил Георгиев твърди, че „Всичко хубаво е извън творбата“, но в новата си изложба, именно в граници картината, той прави опити да улови „хубавото“ – изживяно или все още оставащо очаквано.

Провокиран от ситуацията на извънредни ограничения вместо автопортрети той е рисувал през последната година своите моментни състояния. 

Людмил Георгиев е роден през 1962  в град Кнежа. Завършил е учителския институт в Дупница със специалност "Изобразително изкуство". В момента живее и работи в София. 

От 1987 г. участва в множество национални и регионални графични изложби. Людмил Георгиев има индивидуални изложби в Париж, Белград, Берлин, Франкфурт и други градове в България и чужбина. 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?