Следвайте ни

Майка и син откриват авангардна изложба

viber icon

Девет огромни маски на човешки лица са изработили за концептуалната си изложба „Persona” керамичката Силвия Митовска и синът й архитект Петър Белев. Тя ще бъде открита в галерия „2019” на 18 юни от 17 часа.

Маските са от всички възможни материали – метал,у дърво, керамика и железобетонна арматура и текстил. Те са големи по метър и половина и са изработвани през последните две години. 

„Думата "персона"  произхожда от латинския глагол „personare“ и в античността служи за название на театрална маска. Терминът еволюира 

и днес определя един от архетипите в психологията на Юнг: идеалния аспект на личността, който ние представяме на външния свят”, обяснява архитект Петър Белев.

Силвия Митовска е завършила пловдивската Художествена гимназия, както и Националната художествена академия в София със специалност „Керамика“.

Петър Белев е роден в София през1987 г. Завършва Национално висше училище по архитектура в Париж и парижката школа „Екол дьо Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство. 

През 2014 г.  участва с дипломната си работа в колективната изложба TransFormations в Национален център за изкуство и култура "Жорж Помпиду" в Париж.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?