"Мартин, Данчо и майка им" в Драмата

Камен Донев и Албена Колева идват в Пловдив с моноспектакъла "Мартин, Данчо и майка им", написан по действителна случка от плаж на родното Черноморие. От един банален житейски сюжет Камен Донев успява да направи едновременно шоу и произведение на изкуството. А актрисата Албена Колева взривява от смях салоните с великолепната си игра. 

В постановката се разказва за една жена, впримчена в убийствената рутина на ежедневието си. Жена, която в крайна сметка има нужда да излезе от своята черупка. Всичко това се случва на един от черноморските плажове. Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да "напълни" сцената и да взриви от смях салона.

Героинята на Албена хока синовете си, дава им уроци по добри маниери (невинаги най-подходящите), слуша Лили Иванова и Кайли "Миног" по радиото, гръмко пее и свири, гримира се, говори по мобилния телефон, хрупа ябълка, надува дюшеци, спъва се в гумени пояси, клюкарства и избива комплекси като всяка средностатистическа провинциалистка по родното Черноморие. И преглъща добри и лоши новини - въображаеми или реални, с присъщата виталност на българска жена, разпъната между небето и земята, между мечтата и тегобата.

Моноспектакъла "Мартин, Данчо и майка им" може да гледате днес (вторник) на сцената на Драматичния театър в Пловдив от 19.30 часа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?