Следвайте ни

Мариус със спектакъл ретроспекция на Летния театър

viber icon

Мариус Куркински ще представи на Летния театър в Пловдив сборен моноспектакъл по всички свои досегашни представления. Поводът е неговата 50-годишнина.

За почти четвърт век те са наистина много - „Дон Жуан“ по Молиер, „Песен на песните“ по библейски текстове, „Дамата с кученцето“ по Чехов, „Самият човек“ по Андрей Платонов, „Сънят“ по Джулиан Барнс, „Български разкази“ по Ангел Каралийчев, „Сътресение“ и „Черното пиле“ по Николай Хайтов.

„Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя…“, споделя Куркински, който никога не се е пестял на сцената в своя порив към абсолютното майсторство.

През 2016 година Куркински пожъна големи успехи с моноспектакъла си „Черното пиле“ по Николай Хайтов, а сега е на турне, на което представя юбилейния си сборен моноспектакъл „Мариус 50". Пловдивчани ще имат възможност да го видят от 20.30 часа на 24 юни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Коректор

Коректор

22.06.2020 | 14:36

Леле, журналисти! Вие на училище ходили ли сте? Как така "ще представи на Летния театър" (пише го в съобщението) и ще прави "ретроспекция на Летния театър" (пише го в заглавието)? Ами вие тотално бихте се провалили на матурата! Други предлози освен "на" познавате ли в българския език? На диалект ли е това, или не пишете на майчиния си език? "

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?