49

Маримби и шекерета огласят Епископската базилика

Новата формация за ударни инструменти АлФа Дуо и приятели ще изнесе дебютния си концерт в Епископската базилака на Филипопол на 3 юли от 19 часа. Александър Георгиев и Фабиан Хомар сформират групата още през 2011 година, като студенти в Университета "Антон Брукнер" в Линц, Австрия. Дебютният им концерт тогава е в световноизвестната зала на Музикферайн - Виена.

Те са подготвили за публиката една ударна програма, изпълнена с произведения на много известни композитори, сред които А. Пиацола, Й. Ксенакис, Ф. Сай, собствени аранжименти и композиции, българска музика, поп и джаз.

В момента Александър Георгиев и Фабиан Хомар са уважавани преподаватели в университет "Густав Малер" в австрийския град  Клагенфурт. Дуото изнася концерти в Австрия и Германия, а ще представи своя дебютен концерт и в Пловдив. Александър Георгиев е възпитаник на пловдивското музикално училище – НУМТИ „Добрин Петков“.

Той и Фабиан Хомар ви канят да се оставите на магията на ударните инструменти в зала, изпълнена с много древна история, в която ще ви очакват  2 Маримби, 2 Вибрафона, 5 Сет Ъпа, Конги, Бонгису, Тарамбуки, Джембета, Чинели, Блокчета, Шейкъри, Кашишита, Шекерета и много други музикални инструменти.

Билетите са на цена от 20 лева и се продават на касата на операта в Дом на културата “Борис Христов”. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?