Следвайте ни

Мая Бежанска и Малин Кръстев избират топ комедия в КЕФФ

viber icon

Комедиен европейски филмов фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ ще се проведе от 4-и до 11-и юли в Лятно кино „Орфей“ и Lucky – Дом на киното в Пловдив.

През първия ден ще бъде показана родната комедия „Дани. Легенда. Бог.“

Фестивалът, без аналог в европейския филмов календар, ще представи новите продукции жанра от Италия, Испания, Германия, Унгария, Сърбия, Украйна, Франция, Албания и България. 

То ще отлъчи награди за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добра главна и поддържаща роля. 

Покана да бъде част от журито на КЕФФ` 2021 първо прие французойката Фатима Джумер. Тя е един от основните двигатели на организацията „Европа Синемас“. В нея влизат 2800 независими киносалона в 43 страни. 

Другият член на журито е Биляна Първанович от Сърбия. Тя е продуцент на игрални филми, телевизионни програми, документални филми и международни копродукции, много от моито носители на престижни награди.

Другият член на журито е сръбският продуцент Богдан Крачун. 

Българското участие в журито са актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев. Те са участвали в някои от най-успешните заглавия от комедийния жанр в последните години.

Организаторите са поканили гости от чужбина и страната – режисьори, актьори, сценаристи, продуценти, които ще представят филмите си и ще разговарят със зрителите в лятно кино „Орфей“, „Лъки Дом на киното“ и в клуб „Фарго“.

В състезателната програма, която ще оценява международното жури ще участват 7 пълнометражни филма, а съпътстващата ще представи още 8 заглавия в рамките на 8 фестивални дни. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?