46
Следвайте ни

Малкият принц каца в Пловдив

viber icon

Чудната история на Екзюпери "Малкият принц" ще бъде представена от 19 ч. довечера на сцената на Държавния куклен театър в Пловдив. Спектакълът обаче не е само за деца, но и за възрастни. Затова е най-добре да хванете под ръка своя малчуган и да отидете в салона с него. Така хлапетата по-лесно ще разберат случващото се на сцената ​- ще има ко​й да им обясни какво е приятелството, любовта към една роза и какво е да опитомиш лисица. Именно това цели да провокира постановката - поучителен разговор между родител и дете - за да може молбата "Нарисувай ми овца", да е най-истинското и естествено нещо, което може да ни се случи в живота.

Сюжетът се върти около разказите на малкия принц за неговата „планета“ ​- астероид, който е голям колкото къща и се казва B612. На него има 3 вулкана -два активни и един заспал, и една роза. Той прекарва дните си, грижейки се за астероида и най-вече за розата, като постоянно къса баобабовите дървета, които се опитват да пораснат там. Те биха разрушили малкия му свят, ако им се позволи да порастат. Един ден принцът решава да напусне астероида, за да види каква е останалата вселена, и посещава шест други астероида, на всеки от които живее възрастен, който има своите особености. 

Режисьор на постановката е Руслан Кудашов. За сценографията и куклите отговарят Алевтина Торик и Андрей Запорожски. Продължителността на спектакъла е 60 минути и е подходящ за малчугани над 6 години. Билети могат да бъдат закупени на касите на Ивентим, онлайн на eventim.bg и на място в Кукления театър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?