Малчугани с морски рисунки в библиотеката

ХАСКОВО

Забавното лято в Детски отдел на библиотеката в Хасково продължава с рисунки. Над 50 малчугани рисуваха своята морска мечта за лятото в една от читалните. Сред творбите им имаше и истински шедьоври. Девет годишната Ния Иванова от София първа си свърши рисунката и побърза да се зачете в в книжката за Таекуондото, която си беше заела от читалнята. Тук съм на гости при баба, а в София в училище тренирам таекуондо, затова искам да се запозная с основите на този спорт, обясни Ния.

Десет годишната Розалина Михайлова е от хасковското училище „Паисий Хилендарски”, тя бе нарисувала прекрасен плаж от българското черноморие. Много обичам да рисувам, но още повече харесвам да се пека и къпя на плажа, каза Роза.

Даниел Русев от арт школа „Пастело” който зададе темата и помагаше на децата да творят шедьоври, каза че е страшно доволен от уменията им в изобразителното изкуство и добави, че някои от малчуганите трябва да продължат да го правят, защото имат талант.

На 24 юли отдел Краезнание ще посети тракийската гробница при село Мезек. На 25 юли от 10:30 часа в детския отдел предстои презентация и рисунки на тема “С обич и грижа към природата”.

Припомняме че инициативата „Лято в Библиотеката” продължава и през август, когато децата ще се обучават в основите на фотографията, от Славян Костов и ще навлезнат в дебрите на археологията посещавайки намиращия се в същата сграда Регионален музей.



Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?