Следвайте ни

Магьосник идва от Балкана във "Възраждане"

viber icon

Един от най-мистичните български художници – Тони Тодоров, ще открие самостоятелна изложба в галерия „Възраждане“ на 20 април от 18 часа. Творецът от Оряхово обикаля от години света, избира си място за живеене и работи в него докато му омръзне. Преди години Тодоров така живя в малко село на остров Кипър. Сега си е харесал сърцето на Балкана. С жена си обитават малка къща в най-дивата част на Стара планина. 

Стилът му е труден за определяне – някои смятат, че това е сюрреализъм в най-чист вид. На други им напомня на фентъзи транформирано по някакъв начин в живопис. Наричат го „мистериозен и трансцедентален“. Персонажите му сякаш излизат от различни книги.

Откриването на изложбата ще бъде в двора на „Възраждане“. Картините ще може да бъдат разгледани в салона на галерията при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Тони Тодоров завършва художествената гимназия „Илия Петров” в София, а по- късно и специалност „Графика” във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий”. Има над 13 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Русе, Плевен и многобройни участия в Общи художествени изложби. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?