Магиите на Руми разтуптяха стотици сърца

Концертът на Арт Войс Център възроди позабравени български шлагери

Tалантливите и вдъхновяващи деца от Арт Войс Център очароваха пловдивската публика с концерта "Незабравимите български песни". С ангелските си гласове те предизвикаха букет от емоции у зрителите на Летния театър на Бунарджика. Разтуптяваха сърцата им и разчустваха с нежни балади, след което разсмиваха и умиляваха с отдавна забравени весели песни.

 


На сцената под звездите празникът започна с "Да е влюбен този свят" в изпълнение на Петър и Радостина. Вдъхновяващият дует, в съчетание с професионалистите от Big Band Plovdiv, и диригентът им Николай Гешев приковаха вниманието на публиката.

 


Събитието продължи с едни от най-обичаните стари български песни, съживени от детските гласчета. Сред заглавията, които огласиха тепето бяха "Клетва", "Шушу-мушу", "Прошепнати мечти", "Вали", "Мой стих", "Далечна песен", „Високо“ и още много други. 

 

Малките рокаджии на Арт Войс Център - Катрин Радева, Валентин Илиев и Александър Вабчев, разтърсиха Бунарджика с изпълнението на "Може би" на "Сигнал". 

 


Веселият концерт събра звезди от 3 до 19 г., покорили музикалните формати X Factor, "Гласът на България", "Евровизия", "Нова звезда" и още редица родни и международни конкурси. В програмата взеха участие Ивайла Терзиева и Елена Василева, които финишираха на първите места в проекта на "Шоуто на Слави". Ивайла изпя "Синева", а Елена - "Панаири". 

 


Сред формациите, спечелили сърцата на зрителите, бяха "Магия 5", "Магия Мини", "Магия Джуниър" и "Магия Бебе". Последните буквално разтопиха от съблазън публиката с изпълнението на песента "Детство мое".

 

След антракта звездите се завърнаха на сцената този път без участието на Big Band Plovdiv. Тяхното място зае Николай Христов, който свиреше на пиано и акомпанираше на Тодор Борисов, който се изяви със златния хит "По първи петли". После на сцената излезе Лидия Ганева, която изпълни познатото на всички парче "Давам всичко за теб". 

 


Малко преди края на шоуто звездата на Арт Войс Център Андреана Бакалова изпълни известната песен на Ваня Костова „Цветя и лъжи“. Към нежния глас на момичето се присъединиха и Димитрия Германова и Аглея Канева, за да изпеят „Оставаме".

 


За финал, хващайки се за ръце, мъниците от музикалната школа бяха избрали „Моя страна, моя България". След разтърсващото изпълнение певците извикаха в един глас Руми Иванова, за да се качи на сцената. Развълнувана, тя благодари на родителите и децата за доверието, което гласуват. 

 

Колкото и да не се искаше на публиката, празничната програма свърши. Докато хората се изтегляха бавно от местата си, цветни фойерверки озариха Летния театър.

 

Концертът "Незабравимите български песни" усмихна стотици малки и големи, а най-широката усмивка си остана за истинския "виновник" за блестящите изпълнения - вокалния педагог Руми Иванова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
@

@

28.07.2019 | 19:07

Въпросната "музикална" "педагожка" Иванова ли е свила мангизите от концерта?

Отговори
0 0
Антимарица

Антимарица

28.07.2019 | 19:00

По колко пъти качвате един и същи статии? Много сте прости!

Отговори
0 1
Аз

Аз

28.07.2019 | 18:58

По колко пъти качвате едни и същи статии? Много сте прости!

Отговори
0 1
port`qbitel

port`qbitel

28.07.2019 | 18:58

kva e taq rymi, kvi sa tiq tapni we

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?