4232

Маестро Йордан Камджалов и Софи Маринова канят на музикално пътешествие на Античния

Спектакълът ще бъде на 21 и 22 юни

Пътешествие в музикален Космос очаква пловдивчани и гости на града на 21 и 22 юни. На сцената на Античния ще бъде премиерата на спектакъла  "Мистерия и свобода", който събра заедно маестро Йордан Камджалов и Софи Маринова. Организатори са Classic Stage Entertainment и Фондация "Йордан Камджалов".

В концерта-спектакъл участват също GENESIS ORCHESTRA, The Eastern Quartet, Музикална лаборатория за Човека – Хор, Музикална лаборатория за Човека - Ансамбъл
 
Маестро Йордан Камджалов не пести суперлативите за уникалния талант на фолк звездата, като я поставя на най-високо ниво като вокален талант и човек. Огромна изненада е също, че в спектакъла Софи ще представя произведения на няколко езика.
 
“Най-смелият ми проект в живота! Нещо скандално прекрасно, което готвим повече от половин година…. Поканих Софи Маринова, която е чудо като глас и като характер, да създадем заедно “Мистерия и свобода" и в него участват изумителни хора, които нямат граници в музицирането и Софи Маринова на върха на свободата на мистерията", казва диригентът.
 
“Ще бъдат изпълнявани три стила – класика, романси и фолклор. Софи Маринова ще пее на френски, на италиански, на немски, на македонски, на руски, на български, разбира се… Това е за хора със силна и здрава психика, ще се късат дипломи! Това е нов етап в музикалното взаимодействие. Много се радвам, че в България има творец като Софи Маринова. С всички колеги, с които говоря, те казват, че едва ли има по-музикален човек в България. Казват, че тя има един глас, за който самата тя не подозира нейните възможности и е един от най-добрите хора на планетата", добавя Камджалов.

Билетите за 21 юни са разпродадени, но все още меломаните имат шанс да се сдобият с такъв за 22 юни ето ТУК

След Пловдив, музикалният спектакъл ще се пренесе в Бургас и Летния театър във Варна. 

Очаквайте интервюта на "Марица" с маестро Йордан Камджалов и Софи Маринова. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?