49

Маестро Камджалов подарява космическо преживяване на пловдивчани

„Музикална лаборатория за Човека” е творческо поле, в което намирам място за изява на вътрешната си потребност от красота и лудост“, казва юристът Явор Иванов - един от участниците в „Допусни“ - звуково-пространствен спектакъл на маестро Йордан Камджалов. Пърформънсът ще провокира, омагьоса и освободи сетивата на пловдивската публика на 21 април в залата на „Елизиум“.

Ансамбълът на маестро Камджалов се състои от избрани личности с вокален и артистичен талант, упражняващи различни професии. Изпълнители в него са Вяра Тодорова - музикант и учител по музика; Гьорги Георгиев-Антика - актьор и преподавател по глас за говор и пеене; Даниела Найденова - музикант; Константин Кучев - музикант и композитор; Любен Брънзалов - софтуерен инженер и астрофизик; Мария Матрачийска - филолог и културолог; Реджеб Якъбов - студент в Националната музикална академия, асистент-диригент на Йордан Камджалов, художник; Явор Иванов - юрист.

Формацията обединява по иновативен начин стилове от Античността до ХХІ век, вплитайки импровизации и фолклорни мотиви в зоната на абсолютен музикален и комуникационен риск - абсолютно творчество.

"Този звуково-пространствен спектакъл предполага взаимно доверие. Той включва директно взаимодействие с вашите сетива", открехват завесата организаторите на проявата.

Със средствата от пърформънса ще бъде подпомогната дейността на фондация „Елизиум“, която организира фестивал в рамките на няколко дни през юни, свързан с учението на Петър Дънов. „Всички дарения, които идват при нас, са за това дело - една прекрасна проява, празнуваща цвета и радостта от живота“, казват основателките на фондацията София Марков и Елисавета Новакова.

Проектът „Музикалната лаборатория за Човека“ е създаден през 2014 г. от Йордан Камджалов, с диригент Мая Василева. Концептуалната вокална формация се ражда в контекста на международно признатата българска хорова традиция. Ключовата <210> цел  е търсенето и жаждата за безкрайните и неподозирани възможности и перспективи на творческия потенциал на човешкото същество.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”