49

"Мадам Бътерфлай" открива оперния сезон в Пловдив

Отличеният с награда „Пловдив“ спектакъл „Мадам Бътерфлай” ще открие оперния сезон в Пловдив на 7 октомври. Постановката от програмата на OPERA OPEN ще бъде представен премиерно на закрита сцена. Дебют в ролята на Чо Чо Сан ще направи сопраното Евгения Ралчева. Диригент е Лучано Ди Мартино, режисьор – Нина  Найденова.

Художник на декора закрито2022/2023 сезон провокира публиката с въпроса: „Имате ли Собствена Голяма Мечтa  и готови ли сте да рискувате заради нея?” Световният фаворит на меломаните оживява на сцената на Държавна опера Пловдив с нов прочит и с нова визия само на 9 и 15 ноември.

Освен дългоочакван празник за оперните фенове, представлението протяга ръка към съвременните млади хора, които се намират на кръстопът в живота си и са в търсене на своята Голяма Мечта.

Музиката на Пучини разказва историята на младата гейша Чо Чо Сан, която се отказва от религията и напуска рода си, за да се ожени за американския лейтенант от морския флот Пинкертон.

Копнежът за промяна се провокира от един кинематографичен апарат, на който тя вижда кадри от Америка, филм на Чарли Чаплин, кадри на актриси, на красиви жени, влюбени двойки и деца… „Голямата Мечта изисква свободата да я избереш и да оставиш Тя да те трансформира. А това става само в  преследването й, т.е. в ДЕЙСТВИЕТО да я осъществиш и във ВЯРАТА, че ще промени живота ти”, споделя режисьорът Нина Найденова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?