Следвайте ни

Любов и омраза с „Баща ми се казва Мария“ в Летния театър

viber icon

Любов и омраза, и добро, което побеждава злото - това може би е най-клишираната теза, която ни поучава от детските книжки до филмите за възрастни. Същевременно обаче се оказва, че най-голямото клише може да бъде сполучливо, когато се преплете с комедийния жанр. Театралната постановка “Баща ми се казва Мария” забавлява  зрителите до последната минута, но в същото време показва колко е важно да не обиждаме и сочим с пръст, да не лепим етикети, да уважаваме изборите на хората, като им даваме пространство.

Действието се развива в Париж, където хомосексуална двойка преживява лека криза в брака. През това време дъщеря им пристига, за да им съобщи важна новина. Тя е бременна и ще се омъжва за футболист, запознали се в Студентски град. Тъй като сватбата трябва да бъде скоро, е нужно двете семейства да се запознаят. Да, но има съвсем малък проблем. Сватовете мразят хомосексуалистите и арабите и се борят да влязат в парламента с цел да забранят гей браковете. А на всичкото отгоре са и от “прованса”. Любимата дъщеря не иска да има проблеми със свекъра и свекърва си, затова умолява един от бащите си да не присъства на семейната вечеря с извинението, че майка й е в командировка. Е, нещата не се стичат по план, затова един от татковците й се дегизира като жена и се представя за Мария. 

Режисьорът е Асен Блатечки. В актьорския състав са Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков-Шайбата, Жанина Стоилова и Невена Бозукова. Продължителността на постановката е час и 45 минути. Спектакълът може да бъде видян тази вечер от 21 ч. в Летния театър. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?