2374
Следвайте ни

Любопитно! Велосираптор влиза в зала "Лотос", чакаме и ти-рекс

viber icon

Кметът Здравко Димитров ще открие утре в 10 часа новата експозиция с аниматроник модели на динозаври в зала „Лотос” на Природонаучния музей. Сред гостите на събитието ще бъдат още заместник-кметът по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Залата бе ремонтирана през последните две години. Сега в нея ще има 5 динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър. Аниматроник моделите могат да издават звуци и да извършват движения.

Предстои  в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, голям трицератопс, птеродактил и стегозавър.  

Посещенията на новата зала с динозаври са включени в цената на билета за експозицията на музея, а достъпът до зала „Лотос“ ще се случва през топлата връзка,ь която бе направена през зала „Ботаника“ преди месец. 

Напомняме, че в музея се допускат само посетители със зелен сертификат - изключение правят децата до 18 години. През почивните дни във фоайето на музея е разположена мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове. 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?