Следвайте ни

Любо Дилов описва плътта с хуйку

viber icon

Що е то „хуйку", ще осветли пловдивската аудитория Любен Дилов в „Петното на Роршах" довечера. Интелектуалецът ще представи последната си книга „Хуйку: Български антинародни приказки" по време на литературния салон Spirt in Spirit.

За разлика от хайку - прочутия японски жанр на късия, многозначителен и същевременно нeмного значителен стих, хуйку е късче проза, където нещата са казани толкова директно, че звучат като намеци за други по-важни и скрити неща. Докато хайку най-често чрез описанието на природата разкрива състоянията на човешката душа, хуйку чрез състоянията на човешката природа описва всичко, включително и състоянието на околната среда. Това са кратки истории за природата на плътта, в които читателят може да открие сенките на духа, казва Дилов.

Вечерта е първата от поредица срещи с писатели, които ще се провеждат всеки вторник. Идеолози на литературния салон са самият Дилов, шефът на „Петното" и също писател Александър Секулов и главният редактор на издателство „Сиела" Светлозар Желев. Желанието им е да направят общество от хора, които обичат книгата. Читатели на съвременни автори ще се събират и в софийския клуб „Библиотеката", който Дилов държи. Най-запалените ще получат членски карти, с които ще пият и пазаруват книги с отстъпка. Участието им в литературния клуб обаче ще е с английски традиции - т.е. присъствието ще води до загуба на активите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?