49
Следвайте ни

Любимият фотограф на Тръмп се влюби в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Световноизвестният фотограф Зунг Нинджа пристигна в Пловдив и изнесе 40-минутна лекция на студентите по фотография в АМТИИ от класа на Соня Станкова пред входа на Античния театър.

Пред АМТИИ Зунг бе посрещнат от студентите от Китай по класическо пеене – Шу и Ли.

„Това е 93-ата страна, която посещавам и съм много впечатлен. Запознах се с един българин и като му казах, че смятам да идвам в България ме посъветва: Непременно отиди в Пловдив!”, разказа Зунг.

Той обича да открива красиви страни, които не са толкова популярни. Призна, че Париж и  Барселона не го впечатляват, защото всеки знае всичко за тях.

„Находката за фотографа са страни като България и Малайзия”, каза Зунг Нинджа. 

Той е от Малайзия и е роден в малко рибарско селище. Баща му бил рибар. Разказа как улиците от детството му били заринати с пластмасови боклуци и бедните деца като него ходели, ровели, събирали части от предмети и всеки майсторял своята уникална играчка.

„Това развиваше нашето въображение. Успехът да си известен фотограф не е в това да завършиш добър университет или да си се занимавал от дете, а да си различен и да гледаш на света с нов поглед”, обясни Зунг.

Той има стотици публикувани снимки в National Geographic. Списанието и телевизията към него са снимали документален филм за малайзиеца.

Прозвището му Нинджа дошло от навика да работи с два фотоапарата едновременно.

Както снима с единия, скача настрани и още във въздуха го подменя с другия. Подобни щури движения се считат за недопустими за професионалните фотографи. Зунг показа стъпките на нинджа пред студентите от АМТИИ.

Зунг Нинджа пусна видео, което описва странстванията му по света – до Южния и Северния полюс, до пустини и модни дефилета в Париж или Барселона.

Зунг е автор на един от най-бойните кадри на Тръмп. Снимка от thestar.com.my

Той е снимал президентите Клинтън, Буш и Тръмп, краля на Тайланд и Далай Лама. Доналд Тръмп признава, че той е любимият му фотограф.

След Пловдив Зунг смята да посети Рилския манастир и Седемте рилски езера. 

Зунг Хенг, както е истинското му име, следва 2 години инженерство в Малайзия и една в Съединените щати. Не завършва. Става фотограф заради кризата през 2008 година. 

„Всяка вечер пътувах с малък мотор 100 километра до близкия голям град и правех снимки в нощните заведения. Фотографът от местния вестник го мързеше да прави това и ми плащаше за тази работа по 10 евро”, разказа Зунг.

Още новини и актуални събития четете в Справочник "Марица"

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?