Любими актьори снимат романтична комедия в Пловдив

От 3 юни в Капана и Стария град в Пловдив започват снимките на новата романтична комедия „Завръщане“. Главният герой е Пловдив – Европейска столица на културата. Идеята за филма се ражда в двора на селска къща, докато двама от продуцентите - Башар Рахал и Ники Илиев, си споделят истории от срещите си с български емигранти и собствения си опит зад граница.

Вдъхновен от замисъла на филма, към проекта се присъединява и телевизионният водещ Богомил Грозев. Тримата събират свеж екип от актьори, който ще остави „Завръщане“ като наследство и след годината на Пловдив като културна столица на Европа.

Филмът е за ценностната ни система, за запазените традиции и мотив за всички, които искат да се върнат към корените си, разказва Башар Рахал и споделя, че няма по-естествено място за вдъхновение от града под тепетата.

 В ролите на тримата приятели, които се завръщат в родния си град, за да спасят от разруха къщата от детството на свой приятел (Ники Илиев), влизат актьорите Орлин Павлов, Сашо Кадиев и Бойко Кръстанов.

Освен като продуцент, към актьорския състав се присъединява и Башар Рахал. Ролята на бабата е поверена на актриса от Драматичен театър - Пловдив, а дядото ще изиграе едно от най-разпознаваемите лица в българското кино. Имената и на двамата остават в тайна засега.

Продуцентският екип разкрива малко подробности от финала на филма, който ще бъде заснет по време на първия плаващ концерт в България. Той ще се състои на 28 август на Гребна база отново в Пловдив, където заедно с редица обичани музиканти ще пее Орлин Павлов. Концертът ще е с вход свободен, а публиката му ще се превърне в пряк участник в „Завръщане“.

„Това ще е празник на музиката и киното. Ще чуете песни от новия ми албум, както и специално записано парче за лентата, което се надяваме да се превърне в хит, а защо не и в новия химн на Пловдив“, разказва Орлин Павлов.

Женските роли са поверени на Диляна Попова, Евелин Костова, Райна Караянева и Искра Донова. Изпълнителни продуценти на лентата са Боряна Гидикова и Райна Караянева.

Филмът излиза по кината в цяла България през есента на 2019 г., разпространен от „бТВ Студиос“. Премиерата ще е в Пловдив на 18 октомври. Продукцията се реализира като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?