Следвайте ни

Любимата джаз дива на Обама пее на Античния

Една от любимите певици на президента Барак Обама - Лиз Райт, ще гостува на Opera Open в Пловдив. Американският президент включва нейната песен Lean in в своя официален летен списък с песни за вечерно време.

 


Най-утвърденият и интересен глас на съвременния джаз и госпъл музиката ще се срещне за пръв път с българската публика на 16 юли от 21 ч. на Античния театър. Лиз пристига у нас за специален съвместен концерт с оркестъра на Opera Пловдив, наречен Jazz Symphony. Диригент на своеобразния музикален спектакъл ще бъде Константин Добройков.

 


Певицата е родена в малък град в щата Джорджия. Силно привлечена от изкуството на джаза, тя напълно се отдава на музиката. Учи в престижни университети в Атланта, Ню Йорк и Ванкувър. Издава първия си самостоятелен албум Salt през 2003-та, с който стига до второ място в най-престижната американска музикална класация на списание „Билборд". Следват още четири нови албума, които се приемат с огромен интерес от публиката. Последната  продукция - Grаce (2017), е считана за най-зрялата в кариерата <210> до този момент.

 


За пътешествието си до Европейската столица на културата и мотото „Заедно" Лиз споделя, че обича вълшебството на чувството за връзка, обича силата и енергията на хората. "Ще бъде красиво в Пловдив и знам, че силата и обаянието на сцената също ще оставят своя отпечатък върху музиката. Така че - идвам с огромно желание!", казва певицата в интервю пред Jazz FM. Тя обещава да посвири и на пиано пред пловдивчани.

Габриела Лазарова

Редактор

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?