Любен и Дияна провокират с Pop-Up изложба

Офис пространство в центъра на Пловдив приютява живопис и скулптура

Офис пространството в центъра на Пловдив ще приюти живопис и скулптура на Дияна Йовчева и Любен Хранов. Това ще е първата от поредица Pop-Up изложби на локални артисти, организирани от  Novarto Ltd. и Hills Beer под тепетата.

Мястото е модерно, концепцията - новаторска, а стремежът да се постави изкуството в различен, актуален и необичаен контекст е провокация към сетивата на зрителя.

Дияна Йовчева и Любен Хранов са млади и талантливи автори, чиято първа обща изложба може да се определи като сливане на различия. Обединени от силно приятелство, двамата по естествен път са въвлечени във взаимни творчески търсения. Любен вижда „диханието“ в творбите й. Упоритостта, с която той преследва идеята и емоцията, битката, в която непрестанно търси почерка си, грабват Дияна. И докато тя рисува портрет на листото, открито сред хиляди други листа край реката, той твори портрет на Пътя - навътре към себе си. Това са неговите „Същности“, обединяващи образа и простата форма в чиста форма.

В изследването на природата подходът им е коренно различен. Любен отправя поглед навътре към човешката душевност, докато Дияна получава инспирация от заобикалящия свят. Но и тя в крайна сметка свежда внушенията си до вътрешната природа и сетивност на индивидуалността.

Дияна чертае маршрути в природата. Изкуството й е дневник на красотата. Поставя на пиедестал незабележимите на пръв поглед пръчици, листа, клечки, шушулки и семенца; превръща ги в Героите на деня. Любен въвлича себе си в експеримент, по пътя на който синтезира собствена естетика.

Откриването е утре от 18:30 часа. Изложбата може да бъде посетена в работни дни, в часовете от 17:00 до 19:00, на ул. „Бетовен“ 2. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?