Следвайте ни

Лука Шулич от 2CELLOS жъне успехи в Европа, идва на Античния СНИМКИ

Панякога изнедадващ гост на концертите му е Степан Хаусер

viber icon

Словенският челист Лука Шулич, известен като един от прочутите 2CELLOS, тръгна на европейската си обиколка. Придружен е от младия пианист Евгени Генчев, с когото правят изключително успешна и чаровна музикална двойка.

Концертите им са на специално избрани кокетни локации, пред ексклузивна аудитория. Публиката вече ги посрещна възторжено на първите им два концерта - в градините на кралския дворец в Pedralbes в Барселона и в Parco delle Rose в италианското градче Градо в Триесткия залив. Следващата им спирка е на Piazza SS Annunziata във Флоренция.

Снимка 1 – общ план концерт – Барселона или Градо

Изборът на Лука Шулич за среща с българската публика е Летния театър във Варна /на 6.09/., и Античния театър в Пловдив /7.09./ - равен по красота и очарование на другите европейски локации, специално подбрани за красивата музика на челиста.

Понякога в концертите им се явява като гост и другият член на 2CELLOS – чаровната провокация Степан Хаусер. Но това остава изнанада за публиката до последния момент.

Снимка 2 – Лука Шулич близък план

Лука и Евгени са млади, красиви, много успешни. Събрали са всякакви награди в своите инстументални области, и макар още 30-годишни, са признати вуртуози на световната сцена.

Репертоарът им, който представят на красивите места в Европа, се разхожда от класическите емблеми до кавъри на най-големите рок и поп хитове. SUMMER 2021 на Лука Шулич обединява музиката на Nirvana, Queen, Led Zeppelin, Metallica, Sia, Linkin Park и много емоционални парчета, аранжирани за виолончело и пиано. SUMMER 2021 е музика за всеки вкус и за всяко поколение.

Видео:

Chandelier

https://www.youtube.com/watch?v=EFrzY-CZJlk

 

Моята голяма страст е филмовата музика”, казва Лука Шулич. Затова и в репортоара заемат място ембламатични парчета, носители на Оскар - Shallow от филма на Брадли Купър, Nuovo Cinema Paradiso на Енио Мориконе, музика от френския Амели Полен”. „Искам да продължа да свиря класическа музика и някой ден да композирам и моя собствена”, допълва той.

Снимка 1 – общ план концерт – Лука и Евгени на сцената

„Миналата година по това време с Лука репетирахме затворени по домовете си. Музикалната сцена сега е отворена и е толкова хубаво да сме отново на път и да споделяме емоцията от музиката с живата публика на концертите ни” пък споделя Евгени Генчев.

Лука Шулич е един от малкото чужди музиканти от такава класа, който ще стъпи на българска сцена през това наситено музикално лято.

Концертите на Лука Шулич и Евгени Генчев са на 6.09. във Варна, Летен театър и на 7.09. в Пловдив, Античен театър. Билети се продават в системата на Ивентим.

 

 

Снимки: Simone Di Luca

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?