Следвайте ни

LUCKY Дом на киното пуска билети през едно място

viber icon

След първоначалната забрана за провеждане на културни мероприятия, която засегна опери, концертни зали, театри и кина, Lucky дом на киното затвори врати. Още на следващия ден от Сдружение на независимите кина излязоха на протест против наредбата на жълтите павета.

В следствие на огромното недоволство на артистичната гилдия, в последните дни драконовите мерки се отпуснаха и вече могат да се продават билети за събития, които събират до 250 човека. Затова Lucky отвори наново врати за посетители, но билетите се продават през място.

„Ако дойде двойка няма да ги разделяме, естествено, но ако дойде компания, то те сядат през една седалка. Разбира се, покрай уплахата на хората е нормално посетителите на киното да намалеят. Някои още не са разбрали, че сме отворили. За сега чакаме да видим как ще се развият нещата, но въпреки че грипът е обявен за пандемия, не сме получили забрана да прожектираме по тази формула“, коментира Борислав Лалев.

Lucky дом на киното отваря за първи път в края на 2014 година. Още от началото в него се провеждат Киномания и София Филм фест. Петнадесетото издание трябваше да започне на 19-ти март с премиерата на "Бащата". Заради отмяната на фестивала и цялостната ситуация в страната, датата за срещата с публика се отлага.

„Все още не можем да кажем точна дата. Като всички хора и ние сме притеснени от случващото се и се надяваме за по-бързото справяне с кризата“, обяснява Невена Маркова - дистрибутори на филма.

По програма тази вечер в Lucky ще се излъчат прожекциите на филмите "Блъдшот" с Вин Дизел, анимацията "Напред" и българския "Останалото е пепел".

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

toto

12.03.2020 | 15:02

В цял свят затварят цели градове и държави а ние сме тръгнали на кино!Пълно малоумие!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?