"Лятно кино в парка": Вижте кои филми ще гледаме в Пловдив

Станалото вече традиционно за Пловдив „Лятно кино в парка“ се завръща в града под тепетата! Четвъртото издание на най-популярният формат кино на открито ще се проведе от 6 до 15 юли 2021 в любимите на пловдивчани градски локации.
 
Афишът ни тази година включва български, американски, френски, исландски ленти, а селекцията включва както комедии, така и драматични екранизации. Пълната програма може да разгледате тук: https://bit.ly/3vxuzQx
 
Филмовият маратон ще бъде открит с един от първите филми на номинираната за Оскар българка Мария Бакалова – „Като за последно“. По ирония на съдбата, преди да стане известна в България, тя вече бе превзела червения килим в Холивуд, така че зрителите ще могат да се насладят на ролята, след която започва приключението й в "Борат 2".
 
Снимка с Юки“ е другият български филм, който не трябва да пропускате – вълнуващата история на едно привидно обикновено младо семейство успява да направи зрителите съучастни не само на тяхната любов, но и на техните тайни.
 
Едно от най-вълнуващите заглавия в програмата е филмът „Курск" - драматичен разказ за подводницата, която потъна през 2000 година. Ако си спомняте този момент от новата ни история, ще можете да го съпреживеете отново чрез екипажът на подводницата и техните последни часове - при това филмът ще има цели две прожекции в рамките на "Лятно кино в парка". 
 
В програмата са включени още американската комедия с Алек Болдуин и Салма Хайек „Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си", „Фатално затишие“, „Жена на война“ и още един български филм - „Грешници". 

И тази година филмите ще бъдат прожектирани на едни от най-емблематичните и любими на пловдивчани места - Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парк „Розариум“, Гребната база, парк „Лаута“, парк „Ротари“ и парка до покрития мост над река Марица.
 
Прожекциите започват в 21:00 ч, но е добре да заемете удобни места пред екрана по-рано. Носете си нещо за сядане, споделяйте преживяването с приятели, наслаждавайте се на незабравимо лятно приключение под звездите. Водещ на събитието е пловдивският актьор Илия Виделинов.
 
Входът е свободен!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?