Лилия Абаджиева поставя в Драмата

Актьорите Калин Врачански и Красимир Доков блестят в спектакъла й „Няма ток за електрическия стол”

Един от най-интересните български режисьори Лилия Абаджиева ще работи в Пловдивския театър по най-новия проект на трупата  - черната комедия „Няма ток за електрическия стол”. Спектакълът е по едноименната пиеса на Александър Секулов. Абаджиева е избрала за главните роли Калин Врачански и Красимир Доков - двама любими на публиката актьори и с изявите им в киното. Репетициите започват на 12 май, а премиерата е на 11 септември в Камерната зала на Драмата в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът”.

Абаджиева ще работи в Пловдив за първи път. Преди години екипът на театъра бе на път да реализира друг спектакъл с нея - „Майстора и Маргарита” по едноименния роман на Михаил Булгаков. Пожарът в голямата зала обаче замрази амбициозния проект.

Много дълго време искаше да работи тук. Харесва  градът, а за нас е важно тук да гостуват най-добрите режисьори, разказват от екипа на Драмата.

Това е първото заглавие на съвременен български автор, към което Абаджиева посяга.  Досега тя е поставяла само класическата пиеса „В полите на Витоша”  от П.К. Яворов.

„Няма ток за електрическия стол”  ще е копродукция между столичния Независим театър на Слав Бойчев и Тодор Димитров и пловдивските им колеги. Спектакълът ще се играе регулярно в София, както и много други успешни представления от афиша на театъра като „Възвишение”, „Чиста къща”, „Аз, актьорът”, „Антихрист”, „Сако от велур”.

С „Няма ток за електрическия стол” Независимият театър ще вкара в употреба едно необичайно пространство в близост до основната си сграда - бетонен бункер 30 на 30 метра, с идеята да го превърне в своя втора сцена.

Ще можем да ги играем редовно пред софийска публика и да показваме спектаклите си. Това е страхотна възможност да се срещнем с нова публика, доволни са от театъра.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?