Следвайте ни

Лилия Абаджиева поставя в Драмата

Актьорите Калин Врачански и Красимир Доков блестят в спектакъла й „Няма ток за електрическия стол”

viber icon

Един от най-интересните български режисьори Лилия Абаджиева ще работи в Пловдивския театър по най-новия проект на трупата  - черната комедия „Няма ток за електрическия стол”. Спектакълът е по едноименната пиеса на Александър Секулов. Абаджиева е избрала за главните роли Калин Врачански и Красимир Доков - двама любими на публиката актьори и с изявите им в киното. Репетициите започват на 12 май, а премиерата е на 11 септември в Камерната зала на Драмата в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът”.

Абаджиева ще работи в Пловдив за първи път. Преди години екипът на театъра бе на път да реализира друг спектакъл с нея - „Майстора и Маргарита” по едноименния роман на Михаил Булгаков. Пожарът в голямата зала обаче замрази амбициозния проект.

Много дълго време искаше да работи тук. Харесва  градът, а за нас е важно тук да гостуват най-добрите режисьори, разказват от екипа на Драмата.

Това е първото заглавие на съвременен български автор, към което Абаджиева посяга.  Досега тя е поставяла само класическата пиеса „В полите на Витоша”  от П.К. Яворов.

„Няма ток за електрическия стол”  ще е копродукция между столичния Независим театър на Слав Бойчев и Тодор Димитров и пловдивските им колеги. Спектакълът ще се играе регулярно в София, както и много други успешни представления от афиша на театъра като „Възвишение”, „Чиста къща”, „Аз, актьорът”, „Антихрист”, „Сако от велур”.

С „Няма ток за електрическия стол” Независимият театър ще вкара в употреба едно необичайно пространство в близост до основната си сграда - бетонен бункер 30 на 30 метра, с идеята да го превърне в своя втора сцена.

Ще можем да ги играем редовно пред софийска публика и да показваме спектаклите си. Това е страхотна възможност да се срещнем с нова публика, доволни са от театъра.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?